Thursday 24 April 2014

The Avanti Group Reviews Tokyo Laws: Bekæmpelse af sørøveri og røveri i Sydøstasien

Hvad forklarer den ti år lange nedgang i sørøveri og røveri i Sydøst Asien? Miha Hribernik hævder, at regionalt samarbejde – primært gennem ReCAAP mekanismen – har været en vigtig faktor, som vil blive endnu vigtigere med tilføjet deltagelse i Malaysia og Indonesien.

Sidste år har vi oplevet et fald i rapporteret [2] angreb mod skibe i nogle af verdens mest piratkopiering udsatte områder, såsom Adenbugten og – for første gang siden 2009-i Sydøstasien.[3] i den samme periode, men steget hyppigheden af angreb i nogle dele af sidstnævnte betydeligt, især i de farvande og havne i Indonesien. Dette papir anfører følgende: først, at den forbedring af situationen i Sydøstasien som helhed, i vid udstrækning kan tilskrives succes af multilaterale counter - pirateri initiativer, hovedsagelig den regionale samarbejdsaftale om bekæmpelse af sørøveri og væbnet røveri mod skibe i Asien (ReCAAP). Andet, Malaysia og Indonesien – kun to Association of Southeast Asian Nations (ASEAN) medlemsstaterne, ikke der ReCAAP kontraherende parter – tiltrædelse kunne bidrage til den mekanisme større effektivitet i Sydøstasien. Deltagelse af Indonesien kunne navnlig hjælpe håndtere det hurtigt stigende antal piratvirksomhed og røverier hændelser til søs inden for dens jurisdiktion. Tredje, multilaterale initiativer som ReCAAP repræsenterer en ideel mulighed for den Europæiske Union (EU) og enkelte europæiske stater til at øge deres indflydelse i Sydøstasien og vinde fodfæste som sikkerhedsaktører i regionen.

Papiret først diskuterer rollen, som ReCAAP og dens oplysninger deling Center (ISC) i bekæmpelse piratkopiering og røveri angreb mod skibe i Sydøstasien, fortsætter med en kort vurdering af situationen i 2012, og til sidst kaster lys over den eksisterende og potentielle rolle i den Europæiske Union (EU) og europæiske stater inden for ReCAAP.

En oversigt over ReCAAP og ISC

Sydøst Asien har været plaget af velorganiserede pirat grupper i århundreder, længe før Piratkopierings fornyede stigning i slutningen af 1900-tallet. Selv om det ikke har fået så meget opmærksomhed i medierne som pirat aktivitet i Adenbugten, Sydøstasien blev betragtet som verdens vigtigste piratkopiering hotspot før det foregående årti stigning i angreb ud for Somalias kyster. Det er vigtigt at bemærke, at omkring halvdelen af alle rapporterede piratkopiering begivenheder i verden siden 1990 ' erne, fandt sted, i og omkring det Sydkinesiske Hav.[4] i betragtning af, har at en tredjedel af verdens søtransport passerer gennem denne strategisk vigtige del af Stillehavet på årsbasis, [5] piratkopiering i regionen potentiale til at betydeligt påvirke verdenshandelen.

No comments:

Post a Comment